Toeval of voorbestemd

Er bestaat een Chinees gezegde wat precies zegt wat ik bedoel, dat mensen en dieren die voor elkaar zijn bestemd, die echt bij elkaar horen, bij elkaar gaan komen, ongeacht plaats en tijd. Misschien heb je het zelf ook wel een keer gedacht of gevoeld...

Een reeks van toevalligheden

Deel 3

Zoals je in deel 2 hebt kunnen lezen zorgde een bijzondere ontmoeting  voor een hele nieuwe fase in mijn leven. En dat niet alleen, ze zorgde ook voor een hele nieuwe liefde in mijn leven, de liefde voor het IJslandse paard. Ik heb heel veel van Hending geleerd, vooral dat paarden grote leermeesters en spiegels zijn. Dat paarden je innerlijke wereld, gevoelens en spanningen haarfijn aanvoelen en aan je terug geven. Dat is iets wat Hending heel goed deed, iets waar ze heel duidelijk in was en waardoor ik zelf enorm ben gegroeid. Het is een wijze merrie die mij na zo’n 1,5 jaar door een aantal signalen en tekens duidelijk maakte dat het tijd werd voor een volgende stap. Ook hierover verbaasde ik me weer… ik dacht al een tijdje na over wanneer het goede moment zou zijn om te gaan kijken naar een eigen paard, maar ik kon de beslissing niet nemen, ik vond het moeilijk om afscheid te moeten nemen van het paard wat me zoveel had gebracht en geleerd. Daarom nam Hending het heft in handen en liet me met niet al te subtiele signalen zien dat het klaar was tussen ons of eigenlijk achteraf gezien… dat het tijd was voor mij om de stap te gaan zetten naar een eigen paard. Ik had daar veel verdriet van en vond het moeilijk om haar los te laten, achteraf denk ik dat Hending al die tijd gevoeld heeft dat het maar een tijdelijk afscheid zou zijn….

De volgende stap

Vlak nadat ik besloten had om te stoppen met het verzorgen van Hending zag ik het paard te koop staan wat volledig leek te kloppen en voldeed aan al mijn wensen. Natuurlijk een IJslander, een geschikte leeftijd, niet te oud maar zeker niet te jong, goed bereden en geschikt voor een niet zo zekere ruiter zoals ik ben. Het paard stond net over de grens en ik dacht het is eigen wel te snel na Hending maar ik moet die kant op. Zo gezegd zo gedaan. Van te voren had ik op de website gezien dat ze nog meer paarden te koop hadden staan waarvan een bepaald paard mijn aandacht trok, maar te jong, te onervaren en daardoor niet voor mij geschikt. Dus die had ik los gelaten en ik ben voor het andere paard gaan kijken.

Alleen… na mijn verhaal gedaan te hebben en mijn wensen kenbaar gemaakt te hebben waren er vier paarden die wel eens bij mij konden passen. Als eerste was daar… je raad het vast al… het paard wat mijn aandacht op de website had getrokken en me nu ook direct weer aantrok. Wat het was? Ik voelde iets bij hem. Ken je dat? Dat iets je zo raakt dat het je niet meer loslaat? Dat was precies wat er nu gebeurde, dit was mijn paard! Was het toeval dat Hending net nu dat duidelijke signaal had gegeven dat het klaar was? Toeval dat net daarna mijn oog op een heel geschikt paard valt? Toeval dat juist daar “mijn paard” te koop stond en als eerste werd gepakt van de vier geschikte paarden? Toeval… of van te voren bepaald omdat we bij elkaar horen? Ik weet wel wat ik denk, maar wat denk jij?

Een Chinees gezegde

Hè denk je nu waarschijnlijk? We hadden het over paarden en opeens stap je over op een Chinees gezegde? Wat heeft dat er mee te maken? Nou dat zal ik je vertellen. Er bestaat een Chinees gezegde wat precies zegt wat ik bedoel, dat mensen en dieren die voor elkaar zijn bestemd, die echt bij elkaar horen, bij elkaar gaan komen, ongeacht plaats en tijd. 
Herken je dat? Misschien heb je het zelf ook wel een keer gedacht of gevoeld. Zelf heb ik een aantal keer heel sterk gevoeld. Toen ik heel graag een hond wilde en mijn zwager net op zoek was naar een goed tehuis voor een pup van zijn collega. Met deze hond heb ik een ongekend diepe connectie. Met het paard waar ik het net over had en niet in de laatste plaats met onze zoon. Waarom kregen we net hem in onze armen gelegd? Een kind waarmee ik vanaf het eerste moment zo’n bijzondere en diepe connectie voelde, het voelt voor mij echt niet als toeval dat ik zijn moeder mag zijn….

Voorbestemd als coachpaard

Of het uiteindelijk dat paard is geworden wat ik heb gekocht, of dat paard Pordur was en of hij voorbestemd is geweest om coachpaard te worden… daar lees je alles over in deel 4. In de tussentijd ben ik benieuwd of ook jij die rode draad herkent bij een aantal mensen of dieren in je leven.

Deze blog reeks is eerder gepubliceerd op mijn vorige website. Dit blog heb ik geschreven op 22 februari 2020.