Samenwerking & Intervisie

Praktijk Vivre ~ Amersfoort

Vivianne Klein
Kinder- en jeugdtherapeut

Ik ben Vivianne Klein en ik werk sinds 1990 met kinderen. In de afgelopen jaren heb ik ruime ervaringen opgedaan met kinderen met diverse hulpvragen. Sinds 2010 ben ik mij gaan richten op kinderen met adoptie en hechtingsproblemen in mijn praktijk Vivre. De interesse voor deze doelgroep komt voort uit mijn eigen adoptieverleden waardoor ik mij goed kan inleven in de situatie van het kind. Door op deze wijze mijn ervaringen mee te nemen in mijn therapeutische professionaliteit kan ik kinderen op een geheel eigen wijze begeleiden.

Voor kinderen schep ik de voorwaarden om te kunnen leren en groeien in een sfeer van vertrouwen, veiligheid, plezier, ontspanning, verwondering en enthousiasme.
Vanuit een professionele en oprechte benadering weet ik kinderen bij hun mogelijkheden te brengen en hen te leren vertrouwen in hun eigen kunnen. Ik kan effectief analyseren en zo snel helder krijgen wat het kernprobleem is en wat een kind specifiek nodig heeft.

Als professional werk ik nauw met Simone samen. Door onze intensieve samenwerking en intervisie kunnen we jou en je kind het beste begeleiden en wordt de continuïteit gegarandeerd.


Samen met Vivianne geef ik lezingen en trainingen op het gebied van hechting zowel op scholen als aan ouders en andere professionals. Ook schrijven we momenteel aan een inzichtgevend en praktisch boek over Adoptie en de pijn van te zijn afgestaan.

Meer informatie over de trainingen en lezingen vind je hier.